Thursday, February 12, 2009

Bankszamlanyitas kisebbeknek...

Nalunk a heti zsebpenzosztassal mindig "nyug" van - foleg azert, mert en mindig kimaradok belole:)).
A gyerekek minden vasarnap kapjak meg a heti zsebpenzt. Ilyenkor, ha otthon nincs keszpenz, akkor anyunak, apunak esetleg mindkettonek autoba kell ulni, es elmenni a legkozelebbi bankautomatahoz. Ott levesszuk a penzt es rogton helyben ki is osztjuk, majd mindenki mehet, amerre lat. Szerencses esetben mukodik a legkozelebbi penzkiado automata, es nem kell sokat autokazni... A legutobbi hetvegen, "sem" volt nagyon kedvunk elmenni -, de ugye muszaj volt. Ezutan eldontottuk, hogy sajat bankszamlat nyitunk a gyerekeknek es csak olyat, amihez adnak EFTPOS kartyat is, hogy onnaloan el tudjanak menni a vasarnapi "shopping spree"-re:).
Nekunk a National Bank-nal van szamlank es gondoltuk, hogy egyszerubb, ha helyben nyitunk szamlatnekik is. Szoval, atneztuk a bank honlapjat, hogy akkor milyen lehetosegeink is vannak.
Haaat, tul sok biztatot nem talaltunk, mert csak a 13 ev felettiek nyithatnak egyaltalan szamlat. Igaz, ehhez kartyat is lehet igenyelni. Ennek ellenere ugy dontottunk, hogy bemegyunk a legkozelebbi fiokba, es ha mindnek nem is, de legalabb a legnagyobbnak lesz egy kartyaja, amivel vasarnaponkent kiosztja a jarandosagot a tobbieknek.
Szoval, a szukseges iratokkal (utlevel vagy anyakonyvi kivonat) bementunk a legkozelebbi bankfiokba, kialltuk a sort, majd az ugyintezo holgynek elmondtuk, hogy szeretnenk a gyereknek szamlat nyitni. Erre azt valaszolta, hogy az uj szamla nyitasahoz kell par dokumentum, es adna egy idopontot, hogy mikor menjunk vissza. Mondtunk neki, hogy ne aggodjon, elolvastuk az informaciot a bank honlapjan, es nalunk vannak a szukseges dokumentumok, es nem igazan szeretnenk erre megegyszer idot szakitani, inkabb varunk amig lesz szabad ugyintezo. Erre elszaladt megkerdezni, hogy lesz-e valaki aki be tudna-e minket vallalni. Viszajott es mondta, hogy sajnos senki nem tud elvallalni, mert sok az ugyfel, de ad egy idopontot, es akkor meg tudjuk nyitni a szamlat.
Megkoszontuk kedvesseget, es mondtuk, hogy koszonjuk, nem kerjuk az idopontot.
Kisetaltunk a National bankfiokbol es atmentunk a pont mellette levo Bank Of New-Zealand fiokjaba. Gondoltuk, hogy itt is megprobaljuk, hatha...
Ott is elmondtunk, hogy szeretnenk a gyereknek bankszamlat nyitni kartyaval, de ugye nekunk szuloknek nem ennel a banknal van szamlank.
Az ugyintezo holgy azonnal leultetet minket, majd 1 perc varakozas utan betessekelt minket egy - szamunkra szuk:) - szobaba, ahol egy fiatalember vart minket.
Elkerte a szamlanyitashoz szukseges okmanyokat es felvitte a gepre az adatokat.
Kerdezte, hogy mindegyik gyereknek szeretnenk-e szamlat kartyaval? Hat ize, miert lehet? De, hat meg nem mind 13 ev feletti... Erre mondta, hogy nincs korhatar naluk, barmekkora gyereknek lehet sajat szamlaja EFTPOS kartyaval.
Ennek nagyon megorultunk, es azon melegeben megigenyeltuk a gyerekeknek a bankszamalat es a kartyat. Kozolte, hogy ha nem akarjuk, hogy nev legyen a bankkartyan, akkor azonnal kiadja azt is. Mondtuk, hogy annyira nem surgos a dolog, szeretnenk nevet a kartyara, mert hat megis, csak na. Jobb az ugy a gyereknek, ha a neve igenis rajta van a kartyajan:)
A gyerekeknek ennel a banknal sincs szamlavezetesi dijuk, es a szamlanyitashoz - mint uj ugyfelek - kaptak egy-egy rozsaszin malacperselyt. Ugyhogy ma malacunk volt, nem
is egy.

A szamlanyitas vegen kiderult, hogy az a fiatalember is ott lakik, ahol mi. Raadasul a lanyunk joban van az O par evvel fiatalabb lanyaval. Igaz, "hugica" mondta nekunk mar az elejetol fogva, hogy "O bizony a Scharlotte apukaja, mert egy kicsit hasonlit ra es amugy is... ugyanilyen csikos inge van neki is...":) Haaaat, a szoszatyar lanyunkat ismerve, ugye ezt nem igazan talaltuk meggyozonek... Pedig, igaza volt.:)

Szoval, nagyon kis frappans ugyintezesben volt reszunk a BNZ-ben. Mindenkinek ajanlom ezt a bankot, aki a gyerekenek szeretne szamlat nyitni kartyaval, mert nincsen also korhatar a National-lal ellentetben. A National Bank-ban nem tudom, miert nem lehetett ugyanezt megcsinalni, hiszen amikor a sajat szamlankat nyitottuk, akkor sem kellett kulon "appointment". Amugy, egy szamlanyitas kb. 5 perc, es ha nem vagyunk eleg eberek vagy elbambulunk, eszre sem vesszuk, hogy mar szamlatulajodonsok is lettunk:). Szoval, nem tudom, miert nem tudtak fogadni na, de mindegy... Igy, elvesztettek harom "potencialis", "zsiros" ugyfelet...

De, lehet, hogy meg tovabbi kettot is el fognak. Igaz, Ok nem olyan "zsiros"-ak, mint az elhappoltak...

3 comments:

  1. Na, ez egy nagyon jol sikerult poszt lett, csak igy tovabb. Gratula a friss szamlatulajoknak, gondolom orultek nagyon.

    Whatever Zsuzsi

    ReplyDelete
  2. Ha szabad megkérdezni mennyi zsebpénz jár hetente egy-egy csemetének ?

    ReplyDelete